shopify analytics

Wat betekent Long & Short Gaan?

Long en short zijn andere termen voor kopen en verkopen

Wie long gaat, verwacht dat de koersen zullen stijgen en koopt valuta. Wie short gaat, verwacht dat de koersen zullen dalen en verkoopt valuta.


Wanneer gebruik je deze termen?

Waarschijnlijk nooit, of je moet ambitie hebben om aan de slag te gaan als professioneel trader, beursmakelaar of handelaar. Long en short gaan kom je alleen tegen in tutorials, blogs, analyses en andere media. Wij hebben het nu aangekaart en zullen het verder gewoon hebben over kopen en verkopen.

longshort

Jongeren gebruiken vaak slang of straattaal die soms moeilijk te doorgronden is. Forex traders zijn niet anders en vinden het blijkbaar makkelijk om simpele termen te vervangen door ongerelateerde woorden. Long en short zijn daar mooie voorbeelden van.

Long gaan

Wie denk dat de koers gaat stijgen, is een Bear. Bears kopen en als ze dat doen, dan gaan ze LONG. Long gaan betekent dus het kopen van een valuta.

Short gaan

Dan je dat de koers gaat dalen, dan ben je een Bull. Bulls verkopen en als ze dat doen, dan gaan ze SHORT. Short gaan betekent dus het verkopen van een valuta.

Samengevat….

Eerder heb je geleerd dat traden doe je via een tradeplatform, zoals EXNESS, Markets of Plus500.. Als je denkt dat de koers van het valutapaar EUR/USD gaat stijgen, dan denk je Bearish en klik je op ‘kopen (buy). Denk je dat de koers EUR/USD gaat dalen, dan denk je Bullish en klik je op ‘verkopen’ (Sell).