shopify analytics

Hoe stel je een Take Profit (TP) in?

Zorg dat je winst niet verloren gaat!

Nog geen minuut nadat je jouw buy-order hebt geplaatst, gaat de deurbel. Je gluurt naar buiten en ziet dat de postbode eindelijk dat pakketje komt afleveren waar je nu al een aantal dag met smart op zit te wachten. Enthousiast begeef je je naar de deur, neemt het pakketje aan en pakt het uit. In de tussentijd gaat schiet de koers van je trade omhoog!

Nadat het enthousiasme van het pakketje + inhoud wat geluwd is, bekijk je hoe het ervoor staat met je trade. Tot je schrik zie je dat er een flinke kersstijging is geweest,die opgevolgd werd door een brute daling. De koers is weer terug op het punt waar je jouw buy-order geplaatst hebt.

Vookom het verlies van winst

Door het instellen van een take-profit zorg j ervoor dat wanneer de koers een vooraf bepaalde winst geeft, de order automatisch wordt gesloten. In het filmpje hieronder zie je hoe je de take-profit kunt instellen.

takeprofit

Wees realistisch

Bij het instellen van de take-profit kun je doorgaans aanhouden dat 10% van je tradesaldo een prima uitgangspunt is. Op een tradesaldo van 500 EURO is dat dan 50 EURO, een realistische en haalbare winstmarge. Stel je T/P niet te strak en ook weer niet te ruim in en wees niet te gretig!