shopify analytics

Hoe maak je winst met Forex?

Zowel door het kopen als verkopen van een valuta kun je winst maken!

Wanneer je aan de slag gaat met traden, dan kun je zowel met het kopen als verkopen winst maken. Koop je een valuta en stijgt de koers vervolgens, dan zul je winst boeken. Ook wanneer je een verkoop-order plaatst en de koers zakt, wordt er winst geboekt. Je kunt dus zowel bij een stijgende als een dalende koers winst maken.


Uitleg: Winst maken met Forex

Koersen stijgen en dalen constant en jouw keuze om te kopen of te verkopen bepaalt of je winst of verlies boekt. Plaats je een koop-order en vervolgens zakt de koers als een baksteen, dan leid je verlies. Ook als je een verkoop-order plaatst en de koers stijgt plotseling,dan leid je verlies.

Hieronder een aantal voorbeelden van trades waarbij zowel winst als wordt gemaakt als verlies wordt geleden.

Ik plaats een verkoop-order (en maak winst!)

Ik heb om 07:15 een verkoop-order geplaatst. Nadat de koers eerst nog stijgt, zakt hij vervolgens. Na een minuut of 40 merk ik dat de koers langzaam weer stijgt  en besluit ik de order te sluiten en mijn winst te pakken.

verkooporder

Ik plaats een verkoop-order (en boek verlies!)

Om 10:55 zie ik dat de koers aan het dalen is en ik plaats een verkoop-order. De koers blijft nog even dalen, maar schiet vervolgens omhoog. Ik besluit de order te sluiten en mijn verlies te nemen.

verkooporder-verlies

Ik plaats een koop-order (en boek winst!)

Rond middernacht plaats ik een koop-order. Vrijwel direct schiet de koers omhoog. Na een uurtje besluit ik de order te sluiten en mijn winst te pakken. Net op tijd, want in de rechterbovenhoek kun je nog net zien dan de koers weer begint te zakken.

kooporder-1

Wat gebeurt er met je winst?

Boek je winst,dan wordt deze gelijk bij het saldo opgeteld. Je kunt je saldo (en dus ook je winst) direct opnemen of over laten schrijven naar je bankrekening. Dit doe je via het beheerpaneel op de website van je broker.