shopify analytics

Start met traden

Klaar om je eerste trade te plaatsen?

Je hebt een account geopend, de software geïnstalleerd en wat aanpassingen gedaan aan de lay-out van de MT4. Volgende stap is gewoon maar eens een trade-order te plaatsen en zien wat er gebeurt.

Bekijk nu eerst het filmpje hieronder en lees daarna de korte uitleg.

In het filmpje heb je eigenlijk de belangrijkste zaken gezien die nodig zijn om een trade te plaatsen. We lopen ze hieronder snel even met je door…

Kopen of verkopen?

Een verkoop-order plaats je door op SELL te klikken, een koop-order plaats je door op de BUY knop te klikken. Je koopt als je denkt dat de koers gaat stijgen en je verkoopt als je denkt dat de koers zal gaan dalen.

buysellknop

Volume

Voordat je op de BUY of SELL knop klikt, bepaal je het volume van je trade. In het filmpje werd gekozen voor een volume van 0,01,wat betekent dat elke keer dat de koers met een duizendste zakt of stijgt, je 1 cent winst of verlies maakt. Des te hoger je het volume instelt, des te hoger je winst of verlies zal zijn.

volumeknop

Periode selecteren

Een belangrijke regel in het Forex traden is: ‘Volg altijd de trend!’, wat betekent dat als de koers in de afgelopen uren gedaald is, deze waarschijnlijk blijft dalen en andersom. Om te bepalen wat de trend is, doe je er verstandig aan de verschillende tijdlijnen te bekijken.

timeframes

Je balans

Links onderaan zie je twee keer je balans staan. De eerste kolom toont de balans zoals deze was voordat je de trade plaatste en in de kolom ernaast zie je de balans zoals die zou zijn als je de trade op dat moment zou sluiten.

balans1

Het sluiten van een trade

Je kunt trades op verschillende manieren sluiten. In het filmpje zag je de meest eenvoudige manier. Achter de trade klik je op het kruisje en de trade wordt gesloten. Vooral als de koers heel snel zakt of stijgt, kan het sluiten met enige vertraging gebeuren. Dit kun je voorkomen door een stop-loss of een take-profit in te stellen. Hoe dat werkt leer je in het volgende blok.

sluitknop